Wegańska spiżarnia – światowy bestseller w Polsce!

Wegańska spiżarnia to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników wegańskiej kuchni. To także jedna z tych pozycji, która powinna znaleźć się w domowej biblioteczce początkujących i zaawansowanych kucharzy. Nawet jeśli nie do końca przekonuje Was jedzenie wyłącznie produktów, które nie pochodzą od zwierząt. Okazuje się, że kuchnia wegańska proponuje wiele smacznych i zdrowych potraw. Warto więc udać się w tę kulinarną podróż i spróbować czegoś zupełnie nowego i smacznego. Kto wie, być może autorka przekona Was do tego, by zrezygnować z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego? Jedno jest pewne, każdy weganin powinien mieć ten tytuł na półce. Książka pt. Wegańska spiżarnia w Polsce będzie dostępny od 3 sierpnia 2018 roku. Koniecznie sprawdźcie, co znajdziecie w środku!

Wegańska spiżarnia – głos autorytetu

W prezentowanej dziś książce Czytelnicy znajdą wegańskie slow food w przepysznym wydaniu. Autorką książki jest Miyoko Schinner, królowa wegańskich serów, znana na całym świecie. To także niekwestionowany i ceniony autorytet w kuchni wegańskiej.

Czy odkąd zostaliście weganami, tęsknicie czasem za smakiem zapieczonego sera? A może chcielibyście zaskoczyć znajomych, przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Doskonale się składa, bo autorka przygotowała właśnie coś dla was! Schinner prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji najpopularniejszych przysmaków. Znajdziecie tu przepisy na wegańskie majonezy, sosy, sery, kiełbaski, makarony, kremy w stylu francuskim czy lody. Oprócz smacznych i prostych przepisów znajdziecie tu również apetyczne zdjęcia. A ponadto:

– przepisy na gotowe mieszanki ciast i naleśników, które możecie długo przechowywać,

– instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możecie dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,

– genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.

Przypominamy, że książka pt. Wegańska spiżarnia na polskim rynku będzie dostępna od 3 sierpnia bieżącego roku. Znajdziecie ją tutaj. Ta pozycja bez wątpienia podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach. Pokazuje również, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.

Przeczytaj także